Növényi alapú étkezésre térhet át a Cambridge-i Egyetem
A Cambridge-i Egyetem diákszövetsége négyhetes konzultációt követően szavazott, és túlnyomó arányban elfogadta egy növényi alapú étkezési rendszerrel kapcsolatos indítványát. Ennek eredményeképpen a Plant-Based Universities párbeszédet kezdeményez az egyetemmel és az étkeztető szolgáltatóval a növényi alapú étkezési rendszer bevezetéséről.
Az Animal Rebellion állat- és klímajogi csoport által is támogatott Plant-Based Universities kampánya egy olyan országos diákkezdeményezés, amely az intézményekben 100%-ban növényi alapú étkeztetés bevezetését szorgalmazza, mondván, hogy az egyetemeknek „kötelességük figyelembe venni az általuk készített tudományos kutatások eredményeit” azzal kapcsolatban, hogy hogyan hat a környezetre az állattenyésztés és a halászat.
A diákszövetség által elfogadott indítvány szerint egy „teljesen növényi alapú globális élelmezési rendszer 75%-kal csökkenthetné a mezőgazdasági földhasználatot”, a földeket pedig az újraerdősítés révén a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére használnák. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Állatjólét és fenntarthatóság – Az európai állattenyésztők 2030-ig tartó jövőképe
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai…
Tovább olvasom >Tovább erősödnek az agrárkapcsolatok Magyarország és Laosz között
Magyarország tovább erősíti partnerkapcsolatait Laosszal a mezőgazdaság és az oktatás…
Tovább olvasom >A vidékfejlesztési források hatékony felhasználásával megújulhat a hazai állattenyésztés
A hazai állattenyésztést sújtó problémák enyhítésére, az ágazat versenyképességének javításra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >