November vége fontos határidő a cégek számára

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 22. 15:21

Az MNKSZ minden vállalkozás figyelmébe ajánlja, hogy még a napokban alaposan vizsgálja meg a villamos és földgáz energia szerződését!

Még a napokban érdemes ránézni a szerződésekre

A MEKH közleményben hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy a villamosenergia kereskedőknek nincs ellátási kötelezettségük, érvényes szerződés hiányában energiaellátás nélkül maradhat bármely vállalkozás, így a nem lakossági felhasználóknak jól megfontolt érdekük, hogy időben tájékozódjanak, cselekedjenek, ajánlatot kérjenek és szerződést kössenek a 2023-as időszakra. Azok, akik végső menedékes szerződéssel rendelkeznek és 2023 január 1-től versenypiacról szeretnék beszerezni az energiát, 2022. november 30-ig tudják felmondani a szerződésüket. A 2023. évre vonatkozó villamosenergia beszerzéseket – figyelemmel a kereskedőváltás jogszabályban garantált határidőire – technikailag december 10-ig van lehetőség biztonságosan lezárni.

Az elmúlt hónapok eseményei jelentős változásokat hoztak az energia ellátási szerződések, illetve az ajánlati feltételek terén is. A jelenlegi piaci trendek alapján az energia kereskedők ajánlatai között szerepel 1, 2 és 3 éves fix árazás, valamint a KKV szektorban is alkalmaznak energia tőzsdéhez indexált árazást.  Az indexált áraknál kereskedőnként eltérőek a bázisként használt tőzsdei termékek.  A különböző ajánlatok összehasonlítása, a legjobb ajánlat kiválasztása a vállalkozások számára nem könnyű, a teljes beszerzés lebonyolításán túl ebben is tud segíteni az MNKSZ stratégiai partnere az Omnisource Solution Kft.

Partnerünk segítségével a kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások körében már több sikeres ajánlatkérés és ártárgyalás zajlott le, amely során az egyéni beszerzésekhez képest jelentős megtakarítást tudtak elérni. Amennyiben Önnek is szüksége van segítségre villamosenergia vagy földgáz beszerzéssel kapcsolatban, keresse bizalommal az Omnisource Solution Kft. csapatát az [email protected] email címen, vagy a 06 30 411 8741-es telefonszámon.

Kapcsolódó cikkeink