November 20-án indul az Olasz Gasztronómiai Világhét
2017. november 20. és 26. között immár másodszorra kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1.000 program szervezésével vesznek részt. Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Külkereskedelmi Intézettel, az Olasz Turisztikai Ügynökséggel (ENIT), a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, az Olasz Gasztronómiai Akadémiával közösen dolgozott ki egy sor, a minőségi olasz konyhát és az olasz vidék bemutatását előtérbe helyező programot. Szeretnénk megköszönni ezen kívül az UniVerde Alapítvány és a Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco támogatását.
A részleteket tekintve a Második Olasz Gasztronómiai Világhéten a következők kerülnek középpontba:
A „minőségi konyha és bor” elválaszthatatlan párosítása, a kezdeményezéshez csatlakozott étteremek degusztációs vacsorái keretében.
Olaszország történelmi kisvárosainak bemutatása. Ezek a kistelepülések a felbecsülhetetlen művészeti és építészeti örökség és az egyre ritkább kulturális és gasztronómiai hagyomány egymásra találásában megtestesülő olasz kultúra jelképei.
A borgasztronómiai hagyomány Facebook-kampányon és kiváló olasz termékek sorsolásával megvalósuló bemutatása/promóciója.
Az összehasonlíthatatlan és kiemelkedő értékű minőségi olasz ételekről szóló kerekasztal-beszélgetés, az egyöntetűen egészségesnek és táplálónak tartott, a sejtöregedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatékony, az Unesco szellemi világörökség részét képező mediterrán diétán alapuló olasz táplálkozáskultúra bemutatása;
A „Nápolyi pizza mesterség”, valamint a „Valdobbiadenei Prosecco dombok” UNESCO szellemi világörökségre való jelölésének támogatása a magyar vendéglátó-ipari egységek bevonásával történő tájékoztatással;
Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, a „Scuola di pizzaiolo” (Pizzakészítő iskola) alapítójának budapesti programokon való részvétele.
A további programok között film- és dokumentumfilm vetítések, az “Egy kattintásnyi étel” című fotókiállítás található. Ezen túl, premierként vetítésre kerül a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, a “Míg a prosecco tart, a remény is él” című film is, amelyet a híres bor kóstolója követ.
A teljes program a “Második Olasz Gasztronómiai Világhét” című brosúrában megtalálható, valamint a http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/resource/doc/2017/11/prg_-_ii.sett.cuc.it.mondo.pdf, illetve a program szervezésében közreműködő olasz állami és magán intézmények honlapjain elérhető.
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Trade magazin idén is megkérdezi az Olvasói véleményét a karácsonyi tv-reklámokról! Szavazzon Ön is!
A közönségszavazás 2024. december 12. és 19. között zajlik. 🎁…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Számos innovációval várja az érdeklődőket a kiállítás
A nemzetközi gyümölcs- és zöldségkereskedelem képviselői 2025-ben ismét Berlinben találkoznak.…
Tovább olvasom >EuroCIS 2025: Komoly érdeklődés mutatkozik a kiskereskedelmi technológia szakvására iránt
Az Amazon és a TikTok nemrég egy olyan megállapodást kötött,…
Tovább olvasom >