November 20-án indul az Olasz Gasztronómiai Világhét
2017. november 20. és 26. között immár másodszorra kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1.000 program szervezésével vesznek részt. Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Külkereskedelmi Intézettel, az Olasz Turisztikai Ügynökséggel (ENIT), a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, az Olasz Gasztronómiai Akadémiával közösen dolgozott ki egy sor, a minőségi olasz konyhát és az olasz vidék bemutatását előtérbe helyező programot. Szeretnénk megköszönni ezen kívül az UniVerde Alapítvány és a Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco támogatását.
A részleteket tekintve a Második Olasz Gasztronómiai Világhéten a következők kerülnek középpontba:
A „minőségi konyha és bor” elválaszthatatlan párosítása, a kezdeményezéshez csatlakozott étteremek degusztációs vacsorái keretében.
Olaszország történelmi kisvárosainak bemutatása. Ezek a kistelepülések a felbecsülhetetlen művészeti és építészeti örökség és az egyre ritkább kulturális és gasztronómiai hagyomány egymásra találásában megtestesülő olasz kultúra jelképei.
A borgasztronómiai hagyomány Facebook-kampányon és kiváló olasz termékek sorsolásával megvalósuló bemutatása/promóciója.
Az összehasonlíthatatlan és kiemelkedő értékű minőségi olasz ételekről szóló kerekasztal-beszélgetés, az egyöntetűen egészségesnek és táplálónak tartott, a sejtöregedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatékony, az Unesco szellemi világörökség részét képező mediterrán diétán alapuló olasz táplálkozáskultúra bemutatása;
A „Nápolyi pizza mesterség”, valamint a „Valdobbiadenei Prosecco dombok” UNESCO szellemi világörökségre való jelölésének támogatása a magyar vendéglátó-ipari egységek bevonásával történő tájékoztatással;
Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, a „Scuola di pizzaiolo” (Pizzakészítő iskola) alapítójának budapesti programokon való részvétele.
A további programok között film- és dokumentumfilm vetítések, az “Egy kattintásnyi étel” című fotókiállítás található. Ezen túl, premierként vetítésre kerül a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, a “Míg a prosecco tart, a remény is él” című film is, amelyet a híres bor kóstolója követ.
A teljes program a “Második Olasz Gasztronómiai Világhét” című brosúrában megtalálható, valamint a http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/resource/doc/2017/11/prg_-_ii.sett.cuc.it.mondo.pdf, illetve a program szervezésében közreműködő olasz állami és magán intézmények honlapjain elérhető.
Kapcsolódó cikkeink
Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >Házisörfőzők Nemzetközi Versenye szombaton a Főzdeparkban
Ingyenes programok, főzdetúrák és kilenc ország legjobb házisörei várják az…
Tovább olvasom >Megnyílt a PLMA, 20 kiállító a magyar közösségi standon
A több mint 37 éves múltra visszatekintő PLMA World of…
Tovább olvasom >