Növelte piacait és árbevételét a Tamási-Hús Kft. tavaly

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 16. 11:40

Mintegy egyharmaddal növelte árbevételét 2014-ben az előző évihez képest a Tamási-Hús Kft., a növekedést új termékek bevezetésével, illetve a piaci bővülésével sikerült elérni – közölte az osztrák tulajdonú húsfeldolgozó cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

szalonna

Kozma László tájékoztatása szerint a cég várható nettó árbevétele 9,88 milliárd forint lesz, ami 28 százalékkal haladja meg a 2013-as 7,7 milliárd forintot. Az osztrák Gierlinger GmbH tulajdonában lévő kft. tamási üzemében 2014-ben több mint 5500 tonna készítményt állítottak elő, ezer tonnával többet a 2013-as mennyiségnél.

A szeletelt, darabolt, füstölt, főtt, illetve sült császárszalonnát gyártó kft. árbevételének 64 százaléka, 6,33 milliárd forint az exportpiacokról – Ausztria, Németország, az angolszász és a skandináv országok – származik. Az árbevétel-növekedés új kiszerelésű és új technológiával készült termékeik magasabb értékének, illetve annak köszönhető, hogy sikerült új vevőkkel szerződést kötni – mondta az cégvezető.

A 2013-ban 187, 2014-ben átlagosan 251 dolgozót foglalkoztató cég termékeihez az alapanyagot elsősorban európai uniós országokból szerzi be, amit az ügyvezető igazgató azzal magyarázott, hogy a bacon gyártásához szükséges húsból Magyarországon viszonylag szűk a kínálat.

Arról is beszámolt, hogy az orosz piacra 2014. június óta nem szállítanak, a cég több magyar húsipari üzemmel együtt ekkor került az oroszországi állat- és növény-egészségügyi felügyelet tilalma alá, ami mintegy félmilliárd forint árbevétel-kiesést okozott.

Hozzátette: bíznak abban, hogy az idén ismét értékesíthetnek Oroszországban, és tízmilliárd forintot meghaladó nettó árbevételt érnek el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink