Növelte forgalmát és nyereségét tavaly az IKEA

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 24. 10:58

Az IKEA svéd lakberendezési áruházlánc a 2011/2012-es pénzügyi évben növelte értékesítési árbevételét és nyereségét – közölte az MTI-vel a vállalat.

A 2012. augusztus 31-én zárult pénzügyi évében az IKEA az előző évnél 9,5 százalékkal magasabb, 27 milliárd eurós értékesítési árbevétel után 3,2 milliárd euró adózott eredményre tett szert, 8 százalékkal magasabbra, mint egy évvel korábban.

Az eredmény javulása a megnövekedett áruforgalom mellett az év folyamán végrehajtott költségcsökkentéseknek volt köszönhető.

Ahogy az elmúlt évtizedben mindvégig, az IKEA a 2012-es pénzügyi évben is csökkentette árait – áll a közleményben.
Az IKEA tavaly nagy összegeket invesztált új áruházak létesítésébe, termékpalettájának gyarapításába és e-kereskedelmi szolgáltatásának bővítésébe.

“A 2012-es pénzügyi évben a legtöbb piacunkon növekedést értünk el, a legnagyobb mértékűt Kínában, Oroszországban és Lengyelországban, de jelentős volt a növekedés az Egyesült Államokban és Németországban is. Az év folyamán 11 új áruházat nyitottunk meg és 8 ezer új alkalmazottat vettünk fel” – mondta Mikael Ohlsson, az IKEA Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az IKEA jelenleg világszerte 139 ezer főt foglalkoztat. A vezetők körében a nők részaránya 47 százalék.

A 2012-es pénzügyi évben tovább növelte megújítható energiaforrásokra támaszkodó saját energiatermelő kapacitását, így az IKEA energiafelhasználásának már egyharmadát megújítható forrásokra támaszkodó saját termelésből fedezi – áll a svéd lakberendezési üzletház lánc 2012-es eredményről kiadott közleményében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink