Növelni kívánja piaci részesedését a Húscéh

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 16. 00:03

A következő másfél-két évben a jelenlegi 25-ről 5-7 %-kal kívánja növelni részesedését a belföldi piacon a több mint 30 magyar húsipari vállalkozást képviselőVállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége (Húscéh).

Babati Zoltán, a Húscéh elnöke hozzátette: ezért is bízták meg a főként belföldi piacra termelő kis- és közepes méretű cégek a Húscéhet, hogy képviselje őket az első Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozón Budapesten, ahol a közönségprogramok résztvevői megkóstolhatják a magyar kkv-k termékeit. Az eseményt magyar kezdeményezésre rendezik meg augusztus 17-22. között.
Babati Zoltán elmondta: a magyar húsipar termelésének mintegy negyedét adják a Húscéhbe tömörült vállalkozások. Ez átlagosan évente mintegy 70-80 milliárd forintos árbevételt jelent. A cégek termékeik mintegy 90 százalékát belföldön értékesítik.
A Húscéh elnöke kiemelte, hogy az eltelt két évtizedben az ágazatban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások több tízmilliárd forintot fordítottak fejlesztésre. Számukra volt ugyanis a legnehezebb teljesíteni az uniós követelményeket. Ezért minden uniós pályázati lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy forrásokat biztosítsanak a vállalkozásaik fejlesztéséhez – mondta Babati Zoltán – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.

Kapcsolódó cikkeink