Növeli a fenntartható forrásból származó beszerzési célszámait a JDE Peet’s
A kávé- és teagyártó JDE Peet’s 30 százalékról 80 százalékra növeli a fenntartható forrásból beszerzett kávé mennyiségét idén. A cég 150 millió eurót tervez e programba beruházni, amelynek révén az elkövetkező három évben az általa vásárolt kávé 100 százalékban fenntartható forrásból származik majd. A lépés több mint egymillió kistermelőt érint pozitívan.
A fenntarthatósági program 2015-ös indulása óta a JDE 18 országban több mint 50 együttműködési projektet indított 470 000 kistermelő bevonásával.
A JDE a származási országokban felmerülő legfőbb fenntarthatósági kihívásokat most NGO-kal, a beszállítókkal és más szervezetekkel együtt kísérli meg megoldani, vagy legalábbis enyhíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Az új trend: a gombakávé
Sokan nem tudják elképzelni a reggelt kávé nélkül, és ezért…
Tovább olvasom >Itt a világ első környezetbarát teje
Egy kis tasmániai tejüzem, az Ashgrove, világszerte elsőként dobott piacra…
Tovább olvasom >1,5 milliárd fontot fordít a Lidl brit marhahústermelésre
Megerősíti fenntarthatósági vállalásait a Lidl azzal, hogy a következő 5…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >