Növeli a fenntartható forrásból származó beszerzési célszámait a JDE Peet’s
A kávé- és teagyártó JDE Peet’s 30 százalékról 80 százalékra növeli a fenntartható forrásból beszerzett kávé mennyiségét idén. A cég 150 millió eurót tervez e programba beruházni, amelynek révén az elkövetkező három évben az általa vásárolt kávé 100 százalékban fenntartható forrásból származik majd. A lépés több mint egymillió kistermelőt érint pozitívan.
A fenntarthatósági program 2015-ös indulása óta a JDE 18 országban több mint 50 együttműködési projektet indított 470 000 kistermelő bevonásával.
A JDE a származási országokban felmerülő legfőbb fenntarthatósági kihívásokat most NGO-kal, a beszállítókkal és más szervezetekkel együtt kísérli meg megoldani, vagy legalábbis enyhíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >SIAL: fókuszban a fenntartható élvezet
A globális élelmiszeripar legfontosabb eseménye minden páros évben a SIAL,…
Tovább olvasom >Olaszországban drágább lett a kávé
Drágult az olaszok által kedvelt csésze eszpresszó kávé, miután a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >