Növeli a fenntartható forrásból származó beszerzési célszámait a JDE Peet’s
A kávé- és teagyártó JDE Peet’s 30 százalékról 80 százalékra növeli a fenntartható forrásból beszerzett kávé mennyiségét idén. A cég 150 millió eurót tervez e programba beruházni, amelynek révén az elkövetkező három évben az általa vásárolt kávé 100 százalékban fenntartható forrásból származik majd. A lépés több mint egymillió kistermelőt érint pozitívan.
A fenntarthatósági program 2015-ös indulása óta a JDE 18 országban több mint 50 együttműködési projektet indított 470 000 kistermelő bevonásával.
A JDE a származási országokban felmerülő legfőbb fenntarthatósági kihívásokat most NGO-kal, a beszállítókkal és más szervezetekkel együtt kísérli meg megoldani, vagy legalábbis enyhíteni.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai
A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Kilós turkálóval újít az Auchan – változó stratégiák a fenntarthatóság és a vásárlók igényei mentén
Az Auchan 2025-ben új irányt vett használt ruházati koncepciójában: az…
Tovább olvasom >Papíralapú kávékapszulákat vezet be a Nespresso Németországban
2025. február 17-től Németország-szerte kaphatók a Nespresso papíralapú kávékapszulái. Az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Széles körű párbeszéd indult az állati eredetű melléktermékek begyűjtéséről és feldolgozásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére, az Agrárminisztérium és a…
Tovább olvasom >Nébih: 2025-től az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell benyújtani
A 2025. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó-…
Tovább olvasom >A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai
A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági…
Tovább olvasom >