Növekedésre válthat a paprika-termesztés
Kedvező kilátások várnak a magyarországi paprikatermesztésre. A 170 ezer tonnás termelés jövőre tovább emelkedhet, melyet elősegítenek a fejlesztési támogatások és a termálenergia-felhasználás feltételeinek enyhítése is – olvasható a Magyar Hírlapban.
Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke arról számolt be a lapnak, hogy korábban a paprikatermelés enyhén csökkent, ám a visszaesés megállt, és már növekedésre számíthatunk.
A globális paprikafogyasztás egyre jobban eltolódik a friss termékek felé. Hazánk előnye, hogy a termálenergiának hála, egész évben lehetőség nyílik biológiai módszerek segítségével a kiváló minőségű paprika termesztésére.
Mártonffy szerint 2013-ban kiegyenlített árszinttel számolnak a termelők, ez jó alap arra, hogy 2014-ben folytassák a munkát és fejlesztésekbe fogjanak. (MTI, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >