Növekedésre válthat a paprika-termesztés
Kedvező kilátások várnak a magyarországi paprikatermesztésre. A 170 ezer tonnás termelés jövőre tovább emelkedhet, melyet elősegítenek a fejlesztési támogatások és a termálenergia-felhasználás feltételeinek enyhítése is – olvasható a Magyar Hírlapban.
Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke arról számolt be a lapnak, hogy korábban a paprikatermelés enyhén csökkent, ám a visszaesés megállt, és már növekedésre számíthatunk.
A globális paprikafogyasztás egyre jobban eltolódik a friss termékek felé. Hazánk előnye, hogy a termálenergiának hála, egész évben lehetőség nyílik biológiai módszerek segítségével a kiváló minőségű paprika termesztésére.
Mártonffy szerint 2013-ban kiegyenlített árszinttel számolnak a termelők, ez jó alap arra, hogy 2014-ben folytassák a munkát és fejlesztésekbe fogjanak. (MTI, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >