Növekedésre számít jövőre a Magyar Fürdőszövetség

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 14. 10:35

Ha megmarad kedvezményes adózási sávban a SZÉP-kártya és a 2015-ös nyár jobb időt hoz az ideinél, jövőre 3-5 százalék közti bevétel- és forgalomnövekedést is elérhetnek a magyarországi fürdőhelyek – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára csütörtökön, az érdekvédelmi szervezet őszi, gyulai közgyűlésén az MTI-nek.

egri termalfurdoKifejtette, az idei év első öt hónapja jól indult az ágazat szereplői számára: 7,9 százalékkal növekedett a fürdőszolgáltatások árbevétele és 4 százalékkal a fürdőbelépőt vásárlók száma. A csapadékos nyár azonban visszavetette a várakozásokat, volt olyan fürdőhely, amely a három hónap alatt mindössze 13 napot tudott üzemelni. Nyáron az egy évvel korábbihoz képest átlagosan csupán 0,5 százalékkal fogadtak több látogatót a létesítmények, viszont a stagnáló forgalom ellenére 5,9 százalékkal sikerült növelniük a fürdőszolgáltatásokból származó árbevételüket – mondta Juhász Szabolcs.

Közölte: az év első nyolc hónapjában országosan 16,8 százalékkal emelkedett a SZÉP-kártya felhasználása, a fürdőszolgáltatások átlagosan 11 százalékát egyenlítették ki ezzel.

Az MTI kérdésére válaszolva Juhász Szabolcs azt is elmondta, hogy a következő évben a fürdővédjegy mint nemzeti tanúsító védjegy használatának elindítása és kiszélesítése lesz az egyik legfontosabb feladatuk. Ezen kívül már a mostani közgyűlésen is foglalkoznak azzal, hogy a fürdőkre vonatkozó, ám mára elavult 1996-os rendelethez módosítási javaslatok fűzzenek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számára. Ebben tényleges módosítás csak jövőre várható – húzta alá.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a közgyűlésen arról beszélt, hogy jövői évi terveik között szerepel, hogy a természeti és kulturális értékek bemutatását ötvözzék a magyar áruk és termékek promóciójával, továbbá a hagyományos országimázs kampányok mellett piacspecifikus termékkampányokat is indítanak. E feladatokhoz az állami mellett uniós forrásokat is felhasználhatnak – mondta. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink