Nőtt az IKEA Csoport bevétele

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 14. 11:01

Növekedtek az IKEA Csoport bevételei a 2013 augusztus végén záródó üzleti évben. Az eladások 27,9 milliárd eurót tettek ki, ez 3,1 százalékos növekedés az előző évhez képest (és 3,6 százalékos növekedés az árfolyamváltozásokat is figyelembe véve). Ezzel az IKEA rávert vetélytársaira, mert a hasonló profilú áruházak eladásainak növekedése 1,8 százalékos volt.

ikea-logo

„A kedvező ár-érték arány egyre fontosabb szempont a vásárlóinknak. A növekvő eladások jól mutatják, hogy az emberek világszerte nagyra értékelik törekvésünket, miszerint jó minőségű, formatervezett termékeket kínálunk alacsony áron” – mondta Peter Agnefjäll, az IKEA csoport elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: az energiatakarékosság és a fenntarthatóság jegyében célul tűzték ki, hogy 2016-ra minden lámpájukban és világítási termékükben kizárólag LED-et használnak.

Tavaly az IKEA a legnagyobb növekedést Oroszországban és Kínában érte el, de jelentős előrelépést könyvelhetett el Észak-Amerikában is. Míg Dél-Európára továbbra is hatással van a jelenlegi gazdasági helyzet, az IKEA Csoport szinte valamennyi piacon növelni tudta piaci részesedését. (Világgazdaság Online – T. D.)

Kapcsolódó cikkeink