Nőtt az idei pezsgőforgalom, jók a szezonális kilátások

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 12. 14. 00:00

Hazánk az egy főre eső pezsgő fogyasztás rangsorában Franciaország, Németország, Ausztria és Ausztrália után az előkelő ötödik-hatodik helyet foglalja el.

A magyarországi pezsgőfogyasztás 2004-2005-ös évi trendjére a csökkenés illetve a stagnálás volt a jellemző. Az elmúlt 12 hónapban (tavaly október-november óta) megfordult a trend és a pezsgőfogyasztás ismét növekedik. A fogyasztása volumenben 1-2%-os piaci növekedés észlelhető. Magyarországon összesen 24-26 millió pezsgő fogy.

A Törley Pezsgőpincészet Kft. termékeinek idén is sikeres a forgalma, melyet nem csak a saját, de az AC Nielsen adatai is igazolnak. A Törley Pezsgőpincészetnek örvendetes tény, hogy az értékbeni eladások az elmúlt 14 hónapban 3-9 %-al nőttek és tolódik a piac a jó minőségű, magas értékű pezsgők felé.

Magyarországon a száraz és a félszáraz pezsgők egyre kedveltebbek, de továbbra is az édes pezsgők a legnépszerűbbek, amelyek a teljes piac kétharmad részét teszik ki. Ez a tendencia a fogyásában is megmutatkozik, hisz a legnagyobb forgalmat a Törley Charmant Doux, Törley Muskateller és a BB Édes generálja.

 

Kapcsolódó cikkeink