Nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 05. 08. 11:01

Márciusban éves szinten 4,4 százalékra lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedésének üteme Csehországban a februári 6 százalékról – közölte a cseh statisztikai hivatal (CSÚ) hétfőn Prágában.

 

Az idén januárban emelkedett leggyorsabban a kiskereskedelmi forgalom, 6,6 százalékkal. Az első negyedévben 6,2 százalékos volt a forgalom éves növekedése.
A kiskereskedelmi forgalom emelkedéséhez márciusban leginkább az élelmiszerboltok és az internetes üzletek forgalmának emelkedése járult hozzá. Az internetes boltok forgalma 14,7 százalékkal nőtt. A más termékeket is árusító élelmiszerboltok forgalma 8 százalékkal volt az idén magasabb, mint tavaly márciusban.
Az iparcikkek forgalma márciusban 4,8 százalékkal volt magasabb, mint tavaly. Az élelmiszerek forgalma 3,8 százalékkal, az üzemanyagoké pedig 2,8 százalékkal emelkedett. A gépkocsieladások és javítások, amelyeket nem számítanak bele a kiskereskedelmi forgalomba, márciusban 5,7 százalékkal emelkedtek. A kiskereskedelmi forgalom adatait befolyásolta, hogy idén márciusban két munkanappal kevesebb volt, mint tavaly. (MTI, Kokes János)

Kapcsolódó cikkeink