Nőtt a kiskereskedelmi forgalom az EU-ban és az euróövezetben is

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 03. 12:15

Augusztusban havi szinten 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Európai Unióban (EU) és 1,2 százalékkal az euróövezetben – szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak pénteki közleményében.

EU

Az EU-ban az élelmiszerek, az alkoholos italok és a dohánytermékek forgalma 0,3 százalékkal nőtt, az üzemanyagok eladása 1,4 százalékkal, az egyéb termékek (ruházati cikkek, elektronikus eszközök, gyógyszerek) eladásai 2,1 százalékkal.

Az euróövezetben az élelmiszerek, az alkoholos italok és a dohánytermékek forgalma 0,6 százalékkal nőtt, az üzemanyagok eladásai 1,7 százalékkal, az egyéb kategóriába sorolt termékeké 1,5 százalékkal.
A tagállamok közül havi szinten Németországban és Luxemburgban nőtt legjobban a forgalom (2,5 százalék), Portugáliában és Svédországban kicsit kisebb mértékben (2,3 százalék). A legnagyobb forgalomcsökkenést Romániában és Szlovákiában mérték (0,6 százalék).

2014 augusztusát 2013 augusztusával összehasonlítva 2,5 százalékos növekedés volt az EU-ban és 1,9 százalékos ez eurózónában.

Magyarországon augusztusban havi szinten 0,2 százalékkal, éves szinten 2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink