Nőtt a kezelt áru mennyisége a Liszt Ferenc-repülőtéren tavaly

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 01. 18. 11:03

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 15 százalékkal nőtt a kezelt áru mennyisége tavaly az előző évihez képest – tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t csütörtökön közleményben.

A ferihegyi repülőtéren kezelt 146 ezer tonna áru az integrátorok (UPS, FedEx, DHL, TNT), illetve az utasszállító gépek rakterében szállított áruból tevődött össze. Ez az eredmény jól jelzi a magyar gazdaság, az export-orientált iparágak fejlődését is – mutattak rá a közleményben.
A vegyipari, autóipari és informatikai áruk mellett tavaly több speciális rakományt is kezeltek, ilyenek voltak az Izraelbe küldött hazai tenyésztésű borjúk, vagy a Kínába és Oroszországba szállított versenylovak.
Mivel az igény folyamatosan bővül, a Budapest Airport tavaly elkezdte és az idén be is fejezi a CargoCity névre keresztelt árukicserélő központ építését. A 20 ezer négyzetméteres új épület mellé 32 ezer négyzetméter beton előtér is épül, amelyeket egyszerre két Boeing 747-es méretű gépet is ki lehet szolgálni. A beruházás értéke 15 milliárd forint, amelyet a Budapest Airport finanszíroz. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink