Nőtt a Coca Cola eredménye

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 26. 12:54

A Coca-Cola Co. első negyedéves eredménye elmaradt az elemzők által várttól, igaz csupán részvényenkénti egy centtel. Az üzlet a Japánban kieső forgalom miatt alakult rosszabbul idén. A vállalat részvényeinek árfolyama 1,4 százalékot esett.

A világ legnagyobb üdítőital gyártó vállalatának adózott eredménye a tavalyi 1,61 milliárd dollárról 1,9 milliárdra emelkedett üzleti évének első negyedévében, ami 86 centes részvényenkénti nettó eredményt jelent, az EPS egy centtel elmarad a Thomson Reuters elemzőinek várakozásától.

A Coca-Cola üzemi eredmény szinten is növekedést mutatott: 40 százalékkal 7,53 milliárd dollárra nőtt előző év ugyanazon időszakához képest. A vállalat közleménye szerint az eredményességen rontott a Japánt ért katasztrófa következtében kiesett forgalom, ez egy centtel csökkentette az egy részvényre jutó nyereséget.

A kedvezőtlen távol-keleti helyzet ellenére a világon eladott Coca-Cola mennyisége hat százalékkal nőtt, a Dr Pepper üdítőmárkát is beleértve a forgalom 2 százalékkal nőtt Észak-Amerikában. Az üdítőipari óriás minden régióban növelni tudta eladásait. A vállalat árbevétele 40 százalékkal 10,52 milliárd dollárra nőt, amely elsősorban egy észak-amerikai palackozó felvásárlásának és a vállalat számára kedvező árfolyamnak tudható be – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink