Norvég top séf a METRO Gasztroakadémián
Egy gasztronómiai bemutató és egy kulináris alkotóműhely kedvéért kifejezetten a METRO Gasztroakadémia meghívására látogatott Magyarországra a norvég top séf, Christian André Pettersen.
Bocuse-bajnokok, ha találkoznak
A skandináv gasztronómia csillaga 2024. szeptember 18-án délelőtt magyar séfek számára tartott bemutató főzést és műhelyfoglalkozást a METRO tudásközpontjában, majd Dalnoki Bencével közösen „Gyermekkortól a Bocuse d’Or-ig” fantázianevű hatfogásos degusztációs menüt készítettek egy zártkörű vacsorán. A két fiatal séf pályafutásában közös nevező, hogy mindketten az utóbbi évek nemzetközi Bocuse d’Or versenyeinek csillagai: Christian André Pettersen a 2018-as és 2020-as Bocuse d’Or Európa-bajnokság aranyérmese, aki a 2019-es és 2021-es Bocuse d’Or Lyon világbajnokságon bronz díjat kapott; a METRO saját márka nagykövete, Dalnoki Bence pedig a 2022-es Bocuse d’Or Európa-bajnokság ezüstérmese, és a 2023-as Bocuse d’Or Lyon világbajnokság bronzdíjasa.
Emlékekre építkezve
A kreativitásáról és fenntartható szemléletéről ismert északi gasztronómiát képviselő Christian André Pettersennek még egy podcast-felvételre is jutott ideje és energiája a METRO Backstage vendégeként. Az esti zártkörű gálavacsora egyszersmind egy alkotóműhely is volt, ahol a két tehetséges fiatal Bocuse d’Or-bajnok séf egymást inspirálva hoztak létre egy emlékezetes menüsort a METRO Gasztroakadémián, a nagykereskedelem vendéglátóipari igényekre szabott minőségi alapanyagaiból. A vacsora fogásait a séfek személyes életútja ihlette, erre utalt a menüsor neve: „Gyermekkortól a Bocuse d’Or-ig”.
Kulináris utazás
Az izgalmas, minden érzékszervre ható menüben szerepelt többek között marinált cékla bodzavirággal és tormával, norvég fésűkagyló szarvasgombás pózúival, valamint sarki tőkehal pezsgővajas mártás galangával is. Az egyes fogások elfogyasztása előtt Christian és Bence kulináris kapaszkodókat adtak a vendégeknek – gasztronómiai véleményvezéreknek, újságíróknak és a METRO kiemelt partnereinek –; részletezve, hogy milyen kapcsolódása van az adott ételnek a pályájukhoz. A vacsora így személyes vallomássá, gasztronómiai krédóvá vált.
Nyitás a nemzetközi szcénára
„A mai alkalom a METRO Gasztroakadémia történetének egyik csúcspontja volt” – kommentálta a programot Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. Örömteli egybeesés, hogy mindez a METRO Nagykereskedelem 30. jubileumi évében valósul meg, egy hónappal a METRO Gasztroakadémia október 18-i „születésnapja” előtt. A magyar vendéglátás fejlesztésének napjainkban helyet, alkalmat és módszertani segítséget nyújtó METRO Gasztroakadémia 2010-es indulása a METRO 30 éves magyarországi történetének fontos mérföldköve volt.
A nagykereskedelem számos szakmai versenynek partnere, többek között a Bocuse d’Or felkészüléshez is rendszeresen biztosít minőségi alapanyagokat. A norvég sztárséf látogatása tudatos nyitás is volt a nemzetközi szcéna felé, a nemzetközi kapcsolatok élénkítése céljából.
Kapcsolódó cikkeink
Hello METRO, HelloPay!
Júliustól a METRO kínálatából, valamint a nagykereskedelem értékesítőin keresztül országszerte…
Tovább olvasom >30 éves magyarországi fennállását ünnepli a METRO
Partnereivel és munkatársakkal együtt ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának…
Tovább olvasom >A józanság szava
Egyelőre kicsi, behatárolt, de önmagához képest kifejezetten gyorsan fejlődő szegmens…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megugrik az európaiak utazási kedve: A 2024-es év őszi és téli szezonjának utazási trendjei
Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legújabb kutatása szerint jelentős növekedés…
Tovább olvasom >Hello METRO, HelloPay!
Júliustól a METRO kínálatából, valamint a nagykereskedelem értékesítőin keresztül országszerte…
Tovább olvasom >Közel 13 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában 2023 első kilenc hónapjában
Romániában 12,8 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma 2023 első…
Tovább olvasom >