Norvég top séf a METRO Gasztroakadémián
Egy gasztronómiai bemutató és egy kulináris alkotóműhely kedvéért kifejezetten a METRO Gasztroakadémia meghívására látogatott Magyarországra a norvég top séf, Christian André Pettersen.

Christian André Pettersen
Bocuse-bajnokok, ha találkoznak
A skandináv gasztronómia csillaga 2024. szeptember 18-án délelőtt magyar séfek számára tartott bemutató főzést és műhelyfoglalkozást a METRO tudásközpontjában, majd Dalnoki Bencével közösen „Gyermekkortól a Bocuse d’Or-ig” fantázianevű hatfogásos degusztációs menüt készítettek egy zártkörű vacsorán. A két fiatal séf pályafutásában közös nevező, hogy mindketten az utóbbi évek nemzetközi Bocuse d’Or versenyeinek csillagai: Christian André Pettersen a 2018-as és 2020-as Bocuse d’Or Európa-bajnokság aranyérmese, aki a 2019-es és 2021-es Bocuse d’Or Lyon világbajnokságon bronz díjat kapott; a METRO saját márka nagykövete, Dalnoki Bence pedig a 2022-es Bocuse d’Or Európa-bajnokság ezüstérmese, és a 2023-as Bocuse d’Or Lyon világbajnokság bronzdíjasa.
Emlékekre építkezve
A kreativitásáról és fenntartható szemléletéről ismert északi gasztronómiát képviselő Christian André Pettersennek még egy podcast-felvételre is jutott ideje és energiája a METRO Backstage vendégeként. Az esti zártkörű gálavacsora egyszersmind egy alkotóműhely is volt, ahol a két tehetséges fiatal Bocuse d’Or-bajnok séf egymást inspirálva hoztak létre egy emlékezetes menüsort a METRO Gasztroakadémián, a nagykereskedelem vendéglátóipari igényekre szabott minőségi alapanyagaiból. A vacsora fogásait a séfek személyes életútja ihlette, erre utalt a menüsor neve: „Gyermekkortól a Bocuse d’Or-ig”.

Christian és Bence a konyhában
Kulináris utazás
Az izgalmas, minden érzékszervre ható menüben szerepelt többek között marinált cékla bodzavirággal és tormával, norvég fésűkagyló szarvasgombás pózúival, valamint sarki tőkehal pezsgővajas mártás galangával is. Az egyes fogások elfogyasztása előtt Christian és Bence kulináris kapaszkodókat adtak a vendégeknek – gasztronómiai véleményvezéreknek, újságíróknak és a METRO kiemelt partnereinek –; részletezve, hogy milyen kapcsolódása van az adott ételnek a pályájukhoz. A vacsora így személyes vallomássá, gasztronómiai krédóvá vált.
Nyitás a nemzetközi szcénára
„A mai alkalom a METRO Gasztroakadémia történetének egyik csúcspontja volt” – kommentálta a programot Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. Örömteli egybeesés, hogy mindez a METRO Nagykereskedelem 30. jubileumi évében valósul meg, egy hónappal a METRO Gasztroakadémia október 18-i „születésnapja” előtt. A magyar vendéglátás fejlesztésének napjainkban helyet, alkalmat és módszertani segítséget nyújtó METRO Gasztroakadémia 2010-es indulása a METRO 30 éves magyarországi történetének fontos mérföldköve volt.
A nagykereskedelem számos szakmai versenynek partnere, többek között a Bocuse d’Or felkészüléshez is rendszeresen biztosít minőségi alapanyagokat. A norvég sztárséf látogatása tudatos nyitás is volt a nemzetközi szcéna felé, a nemzetközi kapcsolatok élénkítése céljából.
Kapcsolódó cikkeink
A kígyó éve – Gasztronómiai várakozások
Rejtett lehetőségeket, nagy átalakulásokat, bölcs alkalmazkodást ígér a kínai asztrológia…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az egészséges étkezés egyháza – A nap videója
Vagy a mennybe jutsz, vagy a pokolba! És egy kis…
Tovább olvasom >