Nő a globális cukortermelés
Növekszik a világ cukortermelése a német F. O. Licht kereskedő cég elemzői szerint.
A 2011/12-es idényben 176 millió tonna cukor előállítása várható a 2010/11-es 165,6 millió tonnát követően. A termelés elsősorban az Európai Unióban, Kínában, Indiában és Oroszországban bővül majd, miután a magas árak a cukorrépa termőterületének növelésére ösztönözték a termelőket.
Az EU-ban 16,4, Kínában 14, Indiában közel 29 millió tonnára lehet számítani az idén – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >A GKI 2025-ben 2-2,5%-os gazdasági növekedést vár
A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2025-re 2-2,5%-os GDP-növekedést prognosztizál, amely a…
Tovább olvasom >