NIVEX Nemzetközi Ivóvíz Expó: ezek voltak a legjobb palackozott vizek idén
2021. szeptember 9-én rendezték meg a NIVEX Nemzetközi Ivóvíz Expót, valamint az ehhez szorosan kötődő Vízmustra és Vízversenyt – derült ki az eseményről szóló közleményből.
A NIVEX célja, hogy évente ismétlődő rendezvényként előmozdítsa Magyarország és a régió ivóvízkultúrájának fejlesztését, valamint a természetes vizek védelmét és fenntartható felhasználását. Az esemény hivatalos fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter.
A KONFERENCIÁT KÖVETŐEN RENDEZTÉK MEG A VÍZMUSTRÁT, ILLETVE A NIVEX 2021 DÍJÉRT FOLYÓ VÍZVERSENYT, MELYEN 14 ORSZÁGBÓL, KÖZEL 60 MINTA VERSENGETT.
A verseny 6 kategóriájának győztesei:
1. Szénsavmentes, alacsony ásványi anyag tartalmú vizek (100-399 mg/l)
Szénsavmentes Milotai Biovíz
![](https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2109/20210910136.jpg?w=800&h=778&t=5)
2. Szénsavmentes, közepes ásványi anyag tartalmú vizek (400-799 mg/l)
Szénsavmentes Pannónia kincse Víz
3. Szénsavmentes, magas ásványi anyag tartalmú vizek (800-1600 mg/l)
Szénsavmentes Visegrádi Víz
4. Szénsavas, alacsony ásványi anyag tartalmú vizek (100-399 mg/l)
Szénsavas Szigetközi Friss Víz
5. Szénsavas, közepes ásványi anyag tartalmú vizek (400-799 mg/l)
Szénsavas Fonyódi Víz
6. Szénsavas, magas ásványi anyag tartalmú vizek (800-1600 mg/l)
Szénsavas Chernel Víz
A Design-díjat a szénsavmentes, gyémánt üveges Healsi portugál víz kapta.
![](https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2109/2021091083.jpg?w=800&h=877&t=5)
A palackozott vizek versenyének minden kategóriájában a minőséget és az innovációt ismerjük el a NIVEX 2021 díjával. Régi, jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt benevezhetik palackozott vizeiket a versenyre. A kategóriák lefedik az ivóvízpiac egészét, de csak korlátozott számú díjat osztunk ki, hogy megőrizzük az elismerés presztízsét – írják a szervezők közleményükben.
![](https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2109/2021091084.jpg?w=800&h=793&t=5)
A zsűri tagjai:
- Fabók Mihály örökös sommelier magyar bajnok, a NIVEX 2021 Díj zsűrijének elnöke
- Slezsák Zoltán elnök, Közép-Európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület
- Kozma Kálmán alelnök, Közép-Európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület
- Sárkány Péter élelmiszermérnök
- Kiss Eliza alapító, Hungarian Gin Society
- Nádasi Tamás elnök, Aquaprofit Zrt.
- Molnár Tamás területi vezető, Magyar Nemzeti Vidék Hálózat
Kapcsolódó cikkeink
Okos megoldások, melyekkel akár többszáz fürdőkádnyi vizet is megspórolhatunk
A Föld vízkészlete állandó, ugyanakkor mindössze 1 százaléka alkalmas emberi…
Tovább olvasom >Víz Világnap: A klímaváltozás miatt különösen fontos a megfelelő vízgazdálkodás
A víz olyan természeti kincs, amelyre fokozottan vigyáznunk, vele megfelelően…
Tovább olvasom >Párából jó minőségű ivóvizet előállító berendezést fejlesztett ki egy magyar cég
A levegő páratartalmából hatékonyan és fenntartható módon, jó minőségű ivóvizet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >