A Nissin Foods Kft. új gyáregységet avatott Kecskeméten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 06. 11:26

A NISSIN FOODS vállalatcsoport, amely a világ első számú poharas instant tészta forgalmazója, felavatta új gyáregységét Kecskeméten. A 33 millió eurós beruházáskeretében a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek megfelelő, ultramodern gyár épült, amely egyben a japán vállalat európai működésének új központja is. A bővítést az indokolta, hogy a vállalat termékei iránt egyre növekszik a kereslet. Az új gyáregységet Koki Ando, a NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD. vezérigazgatója, és Mitsuyuki Nishimori, a NISSIN Foods Kft. ügyvezető igazgatója nyitották meg.

NISSIN_gyaravato

A NISSIN Foods Kft. megalapításával a japán vállalatcsoport 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor a vállalat európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezték át. A NISSIN magas minőségű termékei iránti egyre növekvő keresletnek köszönhetően szükségessé vált egy nagyobb, modernebb gyáregység kialakítása – ezzel magyarázható a 33 millió euró értékű új beruházás Kecskeméten.

KokiAndo, a NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD. vezérigazgatója szerint az új gyáregység fontos mérföldkő a vállalat európai működésében: „Hosszú utat tettünk meg a NISSIN 1958-as megalapítása óta: ma 36 gyárat működtetünk a világ 19 országában. A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja. A gyáregység bővítése pedig bizonyítja, hogy vállalatunk képes kiszolgálni a magas minőségű, egészséges ételek iránti egyre növekvő igényt.”

A világszerte összesen 11 710 munkatársat alkalmazó NISSIN FOODS vállalatcsoport nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 4,1 milliárd eurót. A magyarországi gyáregységben képzett szakemberek dolgoznak folyamatosan azért, hogy biztosítsák a NISSIN termékek kiváló minőségét. „Gyártási folyamataink egyes részeinek modernizálásával új létesítményünk sokkal korszerűbbé válik. Ugyanakkor minden jelenlegi munkatársunk is fontos szereplője marad gyártási folyamatainknak, mivel hisszük, hogy a jó étel elkészítésének kulcsa az ő hozzáértésükben rejlik. Büszkék vagyunk a magyarországi gyáregységünk bővítésére, amely fontos lépés a NISSIN és Magyarország közötti kapcsolat erősítésében” – mondta el Mitsuyuki Nishimori, a NISSIN Foods Kft. ügyvezető igazgatója.

A gazdasági növekedés elősegítése mellett a NISSIN FOODS vállalatcsoport elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt is. Az instant tészták a hosszú szavatossági idejüknek és könnyű elkészítésüknek köszönhetően a katasztrófa sújtotta övezetekben is fontos élelmiszerforrásként szolgálnak. A vállalatcsoport 2011-ben, a Japánt sújtó földrengést követően kétmillió adag poharas tésztát biztosított a szerencsétlenség áldozatainak. A 2010-es áradás idején a NISSIN Foods Kft. mintegy 10 ezer adag ételt juttatott el Edelény városába, azonnali segítséget nyújtva ott, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

Kapcsolódó cikkeink