Nincs többé műanyag kupak a literes Campina Organic dobozokon
A FrieslandCampina új töltőnyílással helyettesíti literes Campina Organic dobozainak lezárására eddig szolgáló műanyag kupakot. Ezen túlmenően eltávolította a csomagolást borító filmréteget, ami révén közvetlenül láthatóvá válik a fehérítetetlen barna karton.
A változtatások a cég a csomagolás-előállításából adódó CO2-kibocsátásának 37%-kal való csökkenését eredményezték, míg a fennmaradó kibocsátást az új klímasemleges designnal igyekszik a vállalat kompenzálni. A módosításokat az üzletekben egyre környezettudatosabban választó vásárlók inspirálták, és részét képezik a vállalat azon törekvésének, hogy a teljes csomagolási portfóliót körforgásossá és szén-dioxid-semlegessé tegye.
Ez a legutóbbi lépés a FrieslandCampina 2020-ban bevezetett megújult fenntarthatósági programjának eleme. A program céljai között szerepelnek a klímasemleges jövőhöz, a biológiai sokszínűséghez, a fenntartható alapanyagok beszerzéséhez kapcsolódó erőfeszítések.
Kapcsolódó cikkeink
Megújuló gasztronómiai koncepció a Danubius Hotelsnél
Papdi László a Danubius Hotels F&B igazgatója az elmúlt egy…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar jövője: a vállalatok 50%-a fenntartható megoldások bevezetését tűzi ki célul – A Tetra Pak felmérés eredményei
Az élelmiszergyártás továbbra is energiaigényes folyamatokra és fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik,…
Tovább olvasom >Jót tenni és jól működni
A Mars Incorporated jelentős előrelépést tett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >