Nincs több fagyasztott hús
Az EU rendelet augusztus elsején lép hatályba itthon.
A kiskereskedők nem fagyaszthatják le a húst, illetve fagyasztott húsból húskészítményeket nem állíthatnak elő – egyebek mellett ez az előírás is szerepel az augusztus elsejével életbe lépő, élelmiszer-higiéniáról szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendeletben.Azok a kiskereskedők, akik a végső fogyasztónak
értékesítenek állati eredetű élelmiszereket, a következő feldolgozásnak
vethetik alá a termékeket: húskészítményeket darabolhatnak, szeletelhetnek,
kimérhetnek, és előre csomagolhatnak. A vevő jelenlétében és kívánságára húst
darabolhatnak, csontozhatnak, darálhatnak, végül pedig sajtdarabolást
végezhetnek.
A kiskereskedőnek tilos lefagyasztani a húst, a darált húst
és a húskészítményt, továbbá darált húst és húskészítményt fagyasztott húsból
nem állíthat elő. A fagyasztott hal nem engedtethető fel az üzletben.
A sajtot árusító üzletek darabolhatják és előre
csomagolhatják ezt az állati eredetű terméket. A fogyaszthatóságot és a
minőségmegőrzési határidőt a sajt előállítójának kell meghatároznia, de a
csomagolást végző kereskedő írja rá az árura.
Az állati eredetű élelmiszerek kiskereskedőinek
regisztráltatniuk kell magukat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal illetékes
területi szervénél.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >