Nincs elég doboz és zsák a Mikulásgyárban

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 31. 10:59

Nincs elég doboz és zsák a Mikulásgyárban, amelyekbe az ajándékokat tudnák csomagolni az idén nyolcadik alkalommal megnyíló jótékonysági akció önkéntesei – közölte a szervezet szombaton közleményben az MTI-vel.

Zsolnai Endre, a december 6-án megnyíló karitatív esemény fő szervezője szerint 10-15 ezer dobozra volna szükség, amelyekben az adományokat viszik majd el a rászorulóknak.

A Mikulásgyár idén is számít az önkéntesek munkájára. Tavaly 1 100-an vettek részt az ország legnagyobb téli karitatív akciójában, de idén ennek kétszeresét is foglalkoztatni tudnák.

A Mikulásgyár 2011-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, és ezzel 257 ezer rászorulónak segített Magyarországon. Idén 300 ezer mélyszegénységben, illetve nagycsaládban élő gyermek karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

A szervezők felhívást intéztek azokhoz a vállalatokhoz, amelyek azt tervezik, hogy 2012 végén csapatépítő tréningekre viszik dolgozóikat; azt javasolták, vegyenek részt a Mikulásgyár tevékenységében, az ajándékok csomagolásában, szerintük ez a fajta jótékonysági munka az adott cég előnyére válhat.

A Mikulásgyár továbbá szeretné a vállalatokat a korábbinál nagyobb arányban bevonni a munkába, mert az elmúlt évben az adományok 96-97 százalékát magánszemélyektől kapták. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink