Nincs áruhiány a Spar és az Aldi üzleteiben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 21. 12:39

Az ellátásbiztonság terén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kiskereskedők, pedig a  koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború megzavarta a piacok stabilitását, valamint az árstop és a madárinfluenza is hatással van a készletekre – nyilatkozta a Növekedés.hu-nak Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője. Az Aldi is pozitív készletekről számolt be.

A kép illusztráció

Ez főleg a hazai beszállítók érdeme, ugyanis a portál emlékeztet rá, hogy a SPAR kereskedelmi forgalmának 87,5 százalékát az élelmiszerek teszik ki,  amelyek 92,9 százaléka magyar beszállítóktól érkezik.

Az Aldi szerint egyelőre nincs készlethiány semmiből, bár a megnövekedett kereslet miatt néha előfordulnak kiszállítási csúszások, de ez alapvetően nem befolyásolta a termékek elérhetőségét, inkább napon belül és csak egy-egy üzlet esetében volt tapasztalható hiány.

Arra a kérdésre, hogy milyen módon változtak a vásárlási szokások a válság miatt, éreznek-e bármilyen válságot a vevőknél, a SPAR közölte: a saját márkás termékeik forgalma az elmúlt hónapokban 25 százalékról 30 százalék körüli értékre nőtt.

Kapcsolódó cikkeink