Nigériai delegáció az Agrármarketing Centrumban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 06. 15. 10:03

Az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője, Daróczi László Nigéria gazdasági, politikai vezetőinek 13 fős delegációjával folytatott egyeztetéseket többek között a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár és Kiállítás előkészítésével kapcsolatosan. A 2017. Június 5-től 19-ig hazánkban tartózkodó küldöttség tagjai magyarországi látogatásuk alatt számos üzleti tárgyalást folytatnak, ennek részeként kívántak részleteiben is megismerkedni az AMC működésével, munkafolyamataival és betekintést nyerni a közelgő, 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár és Kiállítás előkészületeibe, ütemezésében és a szervezés mechanizmusaiba.

Nigériai delegáció az Agrármarketing Centrumban

Az afrikai delegáció tagjai többek között az agráriumot és élelmiszergazdaságot érintő szakmai és üzleti információk és tapasztalatok megosztása érdekében Nigéria különféle gazdasági, politikai és társadalmi területeiről érkeztek hazánkba.

A több évtizedes tapasztalattal és szaktudással rendelkező, OMÉK-ot szervező, Agrármarketing Centrum vezetőjével és szakembereivel folytatott jó hangulatú egyeztetésen részletes tájékoztatást kértek nigériai partnereink arról, hogy pontosan mely területeken és milyen módon játszik szerepet az Agrármarketing Centrum a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában, a hazai kkv-k és termelők marketingkultúrájának erősítésében és a magyar vállalkozások piacra juttatásának támogatásában.

Emellett információkat kértek az egészséges, ízletes, a nemzeti tradíciókhoz hű, környezettudatos technológiával készült, kiváló minőségű magyar termékek megismertetését és minél szélesebb körben való elterjesztését célzó, a Földművelésügyi Minisztérium irányításával működő állami marketingszervezet finanszírozási és pályázati rendszereinek működésével kapcsolatosan, továbbá a hazánkban előállított, magas színvonalú élelmiszer termékek GMO-mentességéért végzett intézkedésekről is.

Kapcsolódó cikkeink