NGM: újabb pénztárgép a piacon

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 11. 11:54

Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapott forgalmazási engedélyt, így a cserére kötelezettek már tizenöt gép közül választhatnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.

prior

A tárca közlése szerint a Prior Cash Kft. kapott értékesítési engedélyt a “NOVATEK-N” típusú pénztárgépre a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól.

Jelenleg hét forgalmazó, a Prior Cash Kft., az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál engedélyezett, online kapcsolatra képes pénztárgépet a cserére kötelezetteknek – ismertette az NGM.

A tárca emlékeztet: hogy a vállalkozók a lehető legalacsonyabb áron juthassanak pénztárgéphez, az NGM gépenként 50 ezer forintos állami támogatást biztosít, amelynek igénybevételét az adóhivatal már 110 ezer kassza cseréjéhez engedélyezte.

Emellett a minisztérium újabb céggel folytat tárgyalásokat “de minimis” támogatási szerződés megkötése érdekében, azaz napokon belül újabb pénztárgépek jelenhetnek meg a piacon legfeljebb százezer forintos áron – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink