NGM: nem lesz végső kasszabekötési határidő

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 02. 12:11

A nemzetgazdasági tárca az onlinekassza.hu kérdésére közölte, nem terveznek végső határidőt kitűzni az onlinekasszák bekötésére. Így a kereskedők akár kivárásra is játszhatnak, hiszen minél később állnak át, annál több bevétel maradhat rejtve a NAV elől.

penztargep-jo

Ugyanakkor máris látszanak az onlinekassza bevezetésének hatásai, a teljes kereskedelmi szektorban már 55 milliárd forinttal nőtt az áfabevétel 2014 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest.

Jelenleg nincs érvényes végső határideje a kasszák NAV-bekötésének. Az a helyzet állt elő, hogy csak az 50 ezer forintos állami támogatás folyósításának volt határideje, amelyről a kereskedők már lecsúsztak, ezért jelenleg már nem érdekeltek a mielőbbi átállásban. Emiatt a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó Főosztályától érdeklődtünk, tervezik-e, hogy újabb rendeletmódosítással kijelölik az átállás végső határidejét.

Azzal, hogy már több mint 100 ezer pénztárgép kommunikál a NAV-val, egyre inkább az átállási folyamat végéhez közeledünk – válaszolta kérdésünkre a minisztérium. Ennek megfelelően a tárca nem dolgozik az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésére nyitva álló határidők megváltoztatásán.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/907-ngm-nem-lesz-vegso-kasszabekotesi-hatarido

Kapcsolódó cikkeink