NGM: meghatározó szerepet tölt be a SZÉP-kártya a hazai turizmusban
Júniusban a kereskedelmi szálláshelyeken a SZÉP-kártya felhasználás 5,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, mintegy 2200 szálláshelyen csaknem 1,5 milliárd forintot költöttek a kártya felhasználásával; a mutatók most is igazolták, hogy a pihenőkártya-rendszer meghatározó szerepet tölt be a magyar turizmusban – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Központi Statisztikai Hivatal adatait kommentálva.
A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet, hogy a belföldi turizmusra az utóbbi években jellemző folyamatos élénkülés júniusban is stabil volt. Az 553 ezer belföldi vendég csaknem 1,3 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 6,3, illetve 3,9 százalékos növekedést jelent. A magyaroktól származó szállásdíj-bevétel 13,8 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest.
Az NGM hangsúlyozta azt is, hogy a beutazó turizmus az utóbbi hónapokban folyamatos növekedést mutatott. Júniusban az egy évvel korábbinál 7,1 százalékkal több, 474 ezer külföldi vendég választotta a magyar szálláshelyeket, ahol 5,9 százalékkal több, 1,24 millió éjszakát töltöttek.
Az erős júniusi vendégforgalmi adatok mögött a belföldit meghaladó dinamikával bővülő beutazó forgalom teljesítménye áll, amely csaknem 13 százalékos növekedéssel 13,2 milliárd forint szállásdíj-bevételt eredményezett – áll a minisztérium közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Czomba Sándor: a foglalkoztatás bővítése hozzájárul a versenyképesség növeléséhez
Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célkitűzése, hogy a…
Tovább olvasom >VIMOSZ: optimizmus a turisztikai szektorban
Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >