NGM: a vasárnapi pihenőnap bevezetése után is tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 27. 11:50

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap bevezetése után – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

polc2

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott adatait kommentálva az államtitkár felidézte: a vasárnapi pihenőnap bevezetése után sokan tartottak attól, hogy vissza fog esni a forgalom, és emiatt a magyar államkassza több százmilliárd forint adóbevételtől esik el.

Európában kiemelkedő mértékű az a forgalomnövekedés, amelyet Magyarországon a vasárnapi pihenőnap bevezetése után, márciusban mért a KSH, illetve amelyet az online kasszák adatai alapján az adóhatóság is alátámasztott – hangsúlyozta Glattfelder Béla.

Az államtitkár elmondta, hogy a növekedés hátterében leginkább a gazdaság és a foglalkoztatás bővülése áll. Emellett fontos tényező, hogy emberek bíznak-e a jövőben, mert akkor bátrabban költenek – fogalmazott.

Glattfelder Béla kiemelte azt is, hogy a devizahitelek kivezetése csökkenti az adósok törlesztőrészleteit, vagy pénzt kapnak vissza, és a családi adókedvezmények miatt is több pénz marad a családoknál, így többet tudnak vásárolni.

A termelés növekedése mellett a belföldi fogyasztás növekedése is segíti a magyar gazdaság bővülését, így újabb munkahelyek jöhetnek létre – tette hozzá az NGM államtitkára. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink