NGM: a kiskereskedelmi eladások további emelkedése várható

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 04. 11:39

A kiskereskedelmi volumen további emelkedésre számítanak az év folyamán, ugyanis alacsony az infláció, magas szintű a foglalkoztatottság és nagyon alacsony a munkanélküliség – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve.

polc-

A KSH csütörtökön közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom januárban 1,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi magas bázishoz képest, és 2,1 százalékkal bővült a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Lenner Áron Márk úgy fogalmazott: a kiskereskedelmi forgalom összefügg a magyar családoknál rendelkezésre álló elkölthető jövedelemmel, ha nőnek a reálbérek, akkor nő a kiskereskedelmi forgalom is. A növekedést pedig elősegítheti a 2016. január 1-vel bevezetett személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékpontos csökkentése és a családi adókedvezmények kibővítése is – tette hozzá a szaktárca helyettes államtitkára.

Lenner Áron Márk szerint a nem élelmiszer jellegű termékeknél tapasztalt 5,7 százalékos emelkedés azt mutatja, hogy a magyar családoknál van még tartalék. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink