Nestlé-fórum az egészséges életmód és táplálkozás jegyében

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 24. 00:02

A Nestlé “Táplálkozás, egészség, életmód” témakörben megtartotta második érintetti fórumát. Ennek során közvetlenül szólította meg a témakör mértékadó hazai szakértőit.

A Nestlé Hungária Kft. által, a B&P CSR management tanácsadó cég szervezésében idén elindított érintetti párbeszéd sorozat őszi állomása a "Táplálkozás, egészség, életmód" témaköre volt. A Nestlé ezúttal arra kereste a választ, hogy a témakör hazai meghatározó szakértői mely területeket vagy ügyeket tekintik a legfontosabbnak ma Magyarországon, továbbá miben áll az élelmiszeripar, a kormányzat és a civil szervezetek felelőssége.
A helyszínen a 19 meghívott hatóság, oktatási és kutató intézmény, érdekképviselet, civil szervezet, piaci szolgáltató, kereskedő, iparági szövetség és médium közül 14 szervezet delegáltja jelent meg, hogy bemutassa szervezete álláspontját.
A meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy az egészségtudatos táplálkozás és életvitel erősítéséért egyszerre kell hatást gyakorolni a felelős tájékoztatás, a kereskedelmi kommunikáció, az oktatás és a termékfejlesztés területén. Továbbá, az egészségtudatosság és az egészséges életmódra nevelés nem kizárólag a vállalati szféra felelőssége, hanem abban valamennyi szakmai, irányító hatóság és civil szervezet, illetve az iskolák és a média egyaránt felelősséggel bír. A résztvevők többek között felvetették, hogy a közétkeztetést végző cégek csak olyan élelmiszerekkel dolgozhassanak, amelyek már ma is átfogó termékinformációval és -jelöléssel rendelkeznek. Kiemelték  az egészségtudatos táplálkozás és életmód iskolai oktatásának jelentőségét is, ahol  a Nutrikid program jelentős eredményeket mutatott fel.
Kapcsolódó cikkeink