Népszerűek a magas rosttartalmú ételek
A Datamonitor kutatóintézet adatai szerint egyre nő a magas rosttartalmú élelmiszerek aránya az amerikai kereskedelemben.
A Datamonitor Termékvonal
analízise szerint 2006 és 2008 között
jelentős előrelépés történt a magas
rosttartalmú élelmiszerek forgalmazásában.
Miután olyan nagy cégek, mint a PepsiCo, a Kraft, a
Campbell Soup, a Kellogg és a Danone is elkötelezettséget
vállalt az egészségesebb termékek
kifejlesztésében, a magas rosttartalmú
élelmiszerek aránya két év alatt 5,2-ről
6,3 százalékra nőtt az Egyesült Államokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >