Népszerű a melegutalvány
2003-ban 300 ezer, 2007-ben pedig már 570 ezer fõ kapott melegutalványt, derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Szonda Ipsos étkezési utalványok gazdasági, társadalmi hatásairól végzett kutatásából.
A versenyszféra munkáltatói 2007 elején dolgozóik 58
százalékát részesítették hideg és 18 százalékát meleg étkezési utalványban. A
meleg étkezési utalvány jelenleg a bruttó átlagkeresetek 6,4 százalékát éri el.
A munkavállalók 65 százaléka fogyaszt munkanapokon meleg ebédet, közülük 32
százalék eszik a munkahelyén vagy annak környékén található étteremben. Az
étkezési utalványt elfogadó vendéglátóhelyek 75 százaléka 2003-2007 között
döntött az étkezési utalvány elfogadásáról. Az érintett vendéglátók közel 80
százaléka szerint megéri jeggyel foglalkozni. 2002-2006 között az étkezési uta
lványok elfogadásában érdekelt vendéglátó-ipari szakágazatok alkalmazottainak
száma 12,7 százalékkal emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >A piaci egyensúly biztosítására törekszik majd az új fogyasztóvédelmi hatóság
A január 1-jén felálló Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH)…
Tovább olvasom >