Nemzetközi elismerés a Henkelnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 31. 00:05

A Henkel megszakítás nélkül, immár harmadik éve került fel a Világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listára.

 A US Ethisphere Institute intézet által készített rangsor világszerte ismeri el a vállalatokat, a vállalatirányítás terén mutatott példás etikai hozzáállásukért és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségükért. A Henkel magas etikai mércét állít fel magának a vállalati társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos összes területen, melynek eredményeként a vállalat idén ismét felkerült a Világ legetikusabb vállalatainak listájára. A rangsor összesen 100 vállalatot tartalmaz, ebből a Henkel az egyetlen németországi székhelyű vállalat. A listán való szereplésre több mint 100 ország több ezer vállalata jelentkezett, melyek közül egy amerikai tudósokból, akadémikusokból, jogászokból és kormányzati képviselőkből álló szakértő zsűri állította össze a végleges rangsort. A többlépcsős értékelési folyamat a vállalatirányításon alapult, ami sokféle kategóriában megmutatkozik, például a társadalmi szerepvállalás, a vezetési stílus és az innováció fontossága terén.

Nagyon örülünk ennek a nemzetközi elismerésnek. A besorolás a Henkel esetében igazolja, hogy a vállalatnál a társadalmi felelősségvállalás és a példamutató vállalatirányítás a gyakorlatban is megjelenő érték – mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke. A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk egyúttal a munkavállalóink ösztönzésére is szolgál, elősegítve a vállalattal való azonosulásukat, és – ezen keresztül – további hozzájárulásukat üzleti sikereinkhez.

A Henkel eredményeit már több ízben elismerte számos nemzetközi minősítő ügynökség és a vállalat vevői is. A legutóbbi, Davosban megrendezett gazdasági fórumon például a vállalati társadalmi felelősségvállalásra szakosodott magazin, a Corporate Knights közzétette a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát tartalmazó listáját. A listán a Henkel a 11. helyen áll, és csak egy német székhelyű vállalat előzi meg a rangsorban. 2009-ben a Henkel újra bekerült a Dow Jones globális fenntarthatósági indexbe (DJSI World) az FMCG piaci szegmens vezetőjeként. Emellett, a Henkelt megemlítették az indexben szereplő azon vállalatok között is, akik a legnagyobb fejlődést mutatták a fenntarthatóság terén a vizsgált időszakban.

A Henkel weboldala széles körű információval szolgál a fenntarthatóságról és a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról, valamint az ehhez kapcsolódó minősítésekről és értékelésekről: http://www.henkel.hu/cps/rde/xchg/henkel_huu/hs.xsl/fenntarthatosag-112.htm

Az Ethisphere minősítésekről további információt a következő weboldalon talál: www.ethisphere.com

Kapcsolódó cikkeink