Nemzetközi élelmiszeripari projektben vehet részt a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara
Magyarországról egyedüliként a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mérnöki Kara vehet részt az EIT Food Consumer Engagement Labs nemzetközi élelmiszeripari projektben – közölte az SZTE az MTI-vel.
A kar 6 ezer euró támogatást kap novemberig, hogy a többi 9 európai egyetemmel élelmiszeripari innovációkat és azok fogyasztói megítélését vizsgálhassa a legnagyobb európai élelmiszeripari innovációs együttműködés, az EIT Food program keretében. A résztvevők emellett feltárják a regionális élelmiszeripari vállalatok, a kereskedők és csomagolóanyag-gyártó cégek innovációs tevékenységét – írták.
A közlemény a projektet magyar szempontból azért nevezi jelentősnek, mert a belföldi fogyasztók általában konzervatívak, és fontos megérteni, hogy milyen élelmiszeripari fejlesztéseket fogadnak el. A EIT Food Consumer Engagement Labs egyik legfontosabb célja éppen az, hogy közvetlen kapcsolatot teremt a fejlesztések résztvevői és a fogyasztók között – tették hozzá.
Az SZTE Mérnöki Kara nem először dolgozhat nemzetközi élelmiszeripari fejlesztésekben. Korábban az EIT Food Foresight, vagyis az élelmiszergazdasági előretekintési tanulmány elkészítésében vettek részt, majd az EIT Food Hackatlon élelmiszeripari digitalizációs verseny első két díját nyerték el – olvasható a közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Lengyel kormányfőhelyettes: az EU-Mercosur együttműködési szerződés veszélyezteti a lengyel mezőgazdaságot
Az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezet tagállamai…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 7,2 százalékkal csökkent szeptemberben
2024 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,2, munkanaphatástól megtisztítva 5,4…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >