Nemzetközi Böllérverseny 2017
Nemzetközi böllérversenyt rendeztek januárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. Az itthonról és a határon túlról érkező csapatok először szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat mutatták be a nagyközönségnek, majd a népi hagyományoknak megfelelően elkészítették a disznótor finomságait: hurkát, kolbászt és toroskáposztát.
Támba Miklóstól, a rendezvény főszervezője elmondta: a napkori Napkorona Udvarházban megtartott esemény kora hajnalban a disznók levágásával kezdődött. A hentesek választhattak, hogy mangalicát vagy hússertést vágnak, a versenyben azonban csak azok vehettek részt, akik mangalicát dolgoztak fel.
A böllérek munkáját szakértő zsűri bírálta el, akik több kategóriában értékelték a versenyzőket: a böllérek legjobbját, a legjobb hurkát, toroskáposztát, kolbászt, fogópálinkát, forralt bort, a közönség pedig a legnépszerűbb csapatot választhatta ki.
A böllérek legjobbja: Szilágyi László és Baráti Társasága
A legjobb májas hurka:
1. helyezett: Szatmárhegy
2. helyezett: Dél-Nyugat Szatmár Akciócsoport
3. helyezett: Igrice Néptáncegyüttes
A legjobb véres hurka:
1. helyezett: SPA Trend Team Böllér Team – Nyíregyháza
2. helyezett: Szatmárhegy
3. helyezett: Dél-Nyugat Szatmár Akciócsoport
A legjobb toroskáposzta:
1. helyezett: Demecser
2. helyezett: Máriapócs
3. helyezett: Erdőd
A legjobb kolbász:
1. helyezett: Kaplony
2. helyezett: Szatmárhegy
3. helyezett: Szilágyi László és Baráti Társasága
Különdíj – hagyományőrzés:
Nemes Börzsöny Csapata
Szatmár Környéki Leader
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >