Nemzetközi Böllérverseny 2017

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 01. 27. 10:21

Nemzetközi böllérversenyt rendeztek januárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. Az itthonról és a határon túlról érkező csapatok először szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat mutatták be a nagyközönségnek, majd a népi hagyományoknak megfelelően elkészítették a disznótor finomságait: hurkát, kolbászt és toroskáposztát.

Nemzetkozi Bollerverseny 1

Nemzetkozi Bollerverseny 2

Nemzetkozi Bollerverseny 3

Nemzetkozi Bollerverseny 4

Támba Miklóstól, a rendezvény főszervezője elmondta: a napkori Napkorona Udvarházban megtartott esemény kora hajnalban a disznók levágásával kezdődött. A hentesek választhattak, hogy mangalicát vagy hússertést vágnak, a versenyben azonban csak azok vehettek részt, akik mangalicát dolgoztak fel.
A böllérek munkáját szakértő zsűri bírálta el, akik több kategóriában értékelték a versenyzőket: a böllérek legjobbját, a legjobb hurkát, toroskáposztát, kolbászt, fogópálinkát, forralt bort, a közönség pedig a legnépszerűbb csapatot választhatta ki.

A böllérek legjobbja: Szilágyi László és Baráti Társasága

A legjobb májas hurka:
1. helyezett: Szatmárhegy
2. helyezett: Dél-Nyugat Szatmár Akciócsoport
3. helyezett: Igrice Néptáncegyüttes

A legjobb véres hurka:
1. helyezett: SPA Trend Team Böllér Team – Nyíregyháza
2. helyezett: Szatmárhegy
3. helyezett: Dél-Nyugat Szatmár Akciócsoport

A legjobb toroskáposzta:
1. helyezett: Demecser
2. helyezett: Máriapócs
3. helyezett: Erdőd

A legjobb kolbász:
1. helyezett: Kaplony
2. helyezett: Szatmárhegy
3. helyezett: Szilágyi László és Baráti Társasága

Különdíj – hagyományőrzés:
Nemes Börzsöny Csapata
Szatmár Környéki Leader

Kapcsolódó cikkeink