Nemzeti kincsek a pálinkavitrinben
A II. Szent Miklós Pálinkaünnep keretében a napokban felavatták Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pálinkavitrint, közvetlenül a múzeum főbejárata mellett.
Itt helyezték el az ország legjobb pálinkáit, melyeket 2006 óta a Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen (Gyula, Budapest) választottak meg. Így a 2006-os győztes szeder-, a 2007-es cigánymeggy-, a 2008-as ágyaskörte- és az idei nyertes gönci barackpálinkát.
Lovász Sándor, a verseny ötletgazda-főszervezője elmondta: a pálinka, mint nemzeti jelképtermék és nemzeti kincs rövid időn belül a világpiacon az egyik legjelentősebb, legkeresettebb portékává válhat. Nagyon lényeges az is, hogy a pálinkaelőállítás a jövőben is sok ezer embernek biztosíthat megélhetést.
Az ünnepségen elhangzott: a pálinka 2000-ben Gyulán született újjá, az I. Kisüsti Pálinkafesztiválon. Az azóta eltelt időszak nem csak a pálinka, mint termék sikertörténete. A magyar jogalkotásban példaértékű volt, amikor tavaly a pálinkatörvényt ellenszavazat nélkül elfogadták. A rendezvényen megjelenteket köszöntötte dr. Fehér György, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója is – írja a beol.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az Innovációk napján kerültek átadásra az „Inno d’Or – Év innovációja 2025” díjak
Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Trade magazin által életre…
Tovább olvasom >Hét magyar élelmiszeripari cég mutatkozik be a sanghaji SIAL kiállításon
A Hungarian Food Business Program (HFBP) keretében hét magyar vállalat…
Tovább olvasom >Óriási bejelentések várhatók a XII. Laurel Retail Konferencián
Tizenkettedik alkalommal látja vendégül a magyar kiskereskedelmi szakma döntéshozóit hazánk…
Tovább olvasom >