Németországban is gyárat nyit a növényi húsokat gyártó Planted
A növényi húsalternatívákat gyártó svájci Planted Németországban tervezi második üzemét felépíteni, így növelve termelési kapacitását. A start-up első gyára Kemptthalban, Svájcban található, de a vállalat most a bajorországi Memmingenben is termelni kezd.
A tervek szerint a memmingeni üzem a kemptthalihoz hasonlóan középtávon napi 20 tonna növényi alapú húst fog előállítani. Az új üzem 2025. első negyedévében kezdi meg a termelést, amivel a jelenleg 200 főt foglalkoztató Planted több mint 50 új munkahelyet teremt.
A Planted olyan fermentációs technológiára támaszkodik, amely biostrukturált fehérjék előállítását teszi lehetővé, amelyek a cég szerint az állati húst túlszárnyalhatják úgy íz, mint fenntarthatóság, egészségesség, termelékenység és ár szempontjából. A vállalat fő terméke a növényi alapú steak, de kínálatában szerepel csirke, kebab, kacsa és tépett hús is, amelyeket többek között Németországban, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Franciaországban forgalmaznak olyan kereskedők, mint a REWE, az Edeka, a Tesco, a Morrisons, a Carrefour és a Conad.
A memmingeni üzem lesz Európa legmodernebb növényi húsüzeme, amelynek éves kapacitása eléri az 5.000 tonnát. Az üzem közel teljesen CO2-mentesen működik majd.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Rewe – a németországi kényelmi szegmens vezető innovátora
Vezető innovátori szerepének további stabilizálására törekszik a Rewe Csoport a…
Tovább olvasom >Vegyes eredmények a Carrefournál
A francia kereskedő 2025 első felében veszteségeket kellett, hogy elkönyveljen…
Tovább olvasom >Bratwurst-háború dúl Németországban
Kisebb gasztrokulturális konfliktus robbant ki két német tartomány, Bajorország és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >8,5 millió pékáru fogyott egy év alatt: helyi pékségek, kézműves ízek, tudatos választások a Kifli.hu-nál
Az elmúlt 12 hónapban a vásárlók több mint 8,5 millió…
Tovább olvasom >