Németországban is gyárat nyit a növényi húsokat gyártó Planted
A növényi húsalternatívákat gyártó svájci Planted Németországban tervezi második üzemét felépíteni, így növelve termelési kapacitását. A start-up első gyára Kemptthalban, Svájcban található, de a vállalat most a bajorországi Memmingenben is termelni kezd.
A tervek szerint a memmingeni üzem a kemptthalihoz hasonlóan középtávon napi 20 tonna növényi alapú húst fog előállítani. Az új üzem 2025. első negyedévében kezdi meg a termelést, amivel a jelenleg 200 főt foglalkoztató Planted több mint 50 új munkahelyet teremt.
A Planted olyan fermentációs technológiára támaszkodik, amely biostrukturált fehérjék előállítását teszi lehetővé, amelyek a cég szerint az állati húst túlszárnyalhatják úgy íz, mint fenntarthatóság, egészségesség, termelékenység és ár szempontjából. A vállalat fő terméke a növényi alapú steak, de kínálatában szerepel csirke, kebab, kacsa és tépett hús is, amelyeket többek között Németországban, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Franciaországban forgalmaznak olyan kereskedők, mint a REWE, az Edeka, a Tesco, a Morrisons, a Carrefour és a Conad.
A memmingeni üzem lesz Európa legmodernebb növényi húsüzeme, amelynek éves kapacitása eléri az 5.000 tonnát. Az üzem közel teljesen CO2-mentesen működik majd.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Megvette a The Nutriment Company a német BAF Petfoodot
Meg nem nevezett összegért vásárolta meg a svéd The Nutriment…
Tovább olvasom >A diszkontokkal szemben kínálna alternatívát a Carrefour Polska
Új stratégiát vezetett be márciustól a Carrefour Polska, amelynek célja,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >