Német nagykövet mesélt az amerikai whiskey-k titkairól

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 10. 10:36

Testes, karakteres, rendkívül sokszínű és nem utolsósorban lelke van. – mondják az új Jack Daniel’s-ről hazai forgalmazói; az italt már kóstolhattak az érdeklődők a Whisky Show-n.

Nemet nagykovet ... 1

Nemet nagykovet ... 2

Nemet nagykovet ... 3

A Whisky Show-n számos újdonsággal találkozhattak a népszerű ital kedvelői.
A whiskey rajongóinak ismét igazi kényeztető kalandozásban lehetett része. A Whisky Show látogatói a különlegességek megízlelése mellett, a világ különböző tájairól érkező szakemberek mesterkurzusain válhattak  szemfüles amatőrből igazi “szakértővé”. A rendezvényen előadást tartott Nick Theurer, a Brown-Forman németországi whiskey nagykövete is, aki most járt először Magyarországon. Nick tolmácsolásában olyan italok titkait ismerhették meg a vendégek, mint a Jack Daniel’s és Woodford Reserve.

„Óriási szerencsém van, mert mindkét márkára igaz, hogy izgalmas történetek kapcsolódnak hozzájuk, így nem csak új dolgokat taníthatok az érdeklődőknek, de szórakoztató sztorikat is mesélhetek. Nagyon szeretem a munkámban, hogy mindig új embereket ismerhetek meg, itt Budapesten pedig igazán nyitott, érdeklődő hallgatóság várt” – mesélte élményeit Nick, aki a gyors „történelemóra” után a whiskey kóstolás rejtelmeibe is bevezette az érdeklődőket.

Magyarországon először a nagyközönség itt kóstolhatta meg a Jack Daniel’s Gold No. 27-t, amelynek különleges ízét az adja, hogy kétszer szűrik át faszénen, négy évig tölgyfahordóban érlelik, majd ezután egy éven át juharfahordóban tárolják, és ezt követően palackozzák. Itthon egyelőre a repülőtéren kapható az ital.

Kapcsolódó cikkeink