Nem okozott meglepetést a McDonald's gyorsjelentése

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 21. 12:26

A bevételek és a profit szintjén is növekedésről számolt be a McDonald’s ma közzétett negyedéves gyorsjelentésében, ami nagy meglepetést nem okozott, a számok megfeleltek a várakozásoknak. Ennek megfelelően a társaság részvényei nem is mutatnak nagy mozgást a nyitás előtti kereskedésben, jelenleg 0,5%-os mínuszban tartózkodnak.

9%-kal növekedett 2011 első negyedévében a McDonald’s bevétele az előző év azonos negyedévéhez képest, miközben az összehasonlítható alapon számolt bevételek 4,2%-kal emelkedtek. A társaság nettó profitja eközben 11%-kal ugrott meg – derül ki a társaság ma, a piacok nyitása előtt közzétett negyedéves gyorsjelentéséből.

A gyorsétteremlánc eredményei megközelítőleg megfeleltek az elemzői várakozásoknak, a várt 6,01 milliárd dollárhoz képest 6,11 milliárd dolláros bevételt ért el, egy részvényre jutó eredménye pedig az 1,14 dolláros prognózishoz képest 1,15 dollárra rúgott.

A cég vezérigazgatója, Jim Skinner szerint a második negyedévben az összehasonlítható alapon számolt bevételek legalább stagnálhatnak az első negyedévhez képest, vagy akár növekedhetnek is – közli a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink