Nem lesznek műanyag bevásárlótáskák az Aldiban

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 11:01

Lebomló zacskók, többször használatos zöldségeszsákok, szilikonfedelek a tejtermékekre, bővülő számú e-töltők – az ALDI Magyarország folytatja korábban elkezdett környezetvédelmi törekvéseit, és számos innovatív lépést tesz a fenntarthatóság érdekében.

A lánc legújabb döntése, hogy kivezeti kínálatából a műanyag bevásárlótáskákat: a jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lesz a helyettesítő termék, illetve csak papír és többször használatos táskák lesznek elérhetők az üzletekben. Ezzel párhuzamosan a vállalat október közepétől öt üzletében teszteli a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amelyet 10 forintos egységáron kínál.

Egy 2019-es vevői felmérés alapján a saját márkás tejtermékekről a vállalat fokozatosan elhagyja a műanyag fedőket, decemberben pedig akciós termékként többször használatos, több méretben elérhető szilikonfedelet is kínálni fog, amelyek fenntartható módon helyettesíthetik a műanyag fedőket.

Az áruházlánc folytatja tovább a „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéseit, miszerint 2025-re saját márkás termékei esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását. //

Kapcsolódó cikkeink