Nem készül több Globus húskonzerv
A vállalat sajtóközleményben tudatta, a jövőben a mélyfagyasztott áruféleségek és a zöldségkonzervek gyártására koncentrál.
A társaság bejelentette,
hogy a jövőben felhagy – az eddig a forgalom ötödét
adó – húsalapú termékek gyártásával.
A cég a döntést a a rohamosan csökkenő
kereslettel, a folyamatosan romló gazdálkodási
környezettel, a drasztikusan növekvő
csomagolóanyag-költségekkel és a történelmi
mélypontra zuhanó forintárfolyammal indokolta. A
kizárólag magyar piacra termelő, 200 főt
foglalkoztató budapesti húsfeldolgozó részleg
március 16-tól fejezte be tevékenységét.
A csoport továbbra is budapesti
telephelyéről látja el vállalatirányítási,
kereskedelmi, értékesítői és marketing
tevékenységet. Az átszervezés nem érinti
a Globus ételízesítőket és szószokat:
ezeknél a márkanév az Unilever tulajdonában
van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Országos kutatás: kiderült, hogy erre vágynak a magyar anyák
Egy anyák napja apropójából készült országos reprezentatív kutatás szerint tízből…
Tovább olvasom >Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Húsvét után sem enyhült az utazási kedv, így az áprilisi…
Tovább olvasom >Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >