Nem fogjuk észrevenni, ha a kedvenc chipsünk vagy majonézünk repceolajjal készül
A gyártók számára nagyon fontos, hogy a napraforgóolaj helyettesítésével is ugyanolyan legyen az élelmiszerek élvezeti értéke, mint amit eddig megszoktunk.
A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt számos alapanyag beszerzése vált nehézkessé. Az élelmiszeripari alapanyagok közül leginkább a napraforgómaggal és az abból nyert napraforgóolajjal lehet probléma. Ezek enyhítésére speciális szabályok léptek életbe, melyek a gyártókat segítik abban, hogy a nehezen beszerezhető, vagy hiánycikké váló alapanyagokat más összetevőkkel helyettesíthessék. A változtatást Bognár Lajos országos főállatorvos jelentette be nemrégiben, a részletek pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján érhetők el.
Fogyasztói oldalról közelítve arról már írtunk, hogy a repceolaj egészséges, fogyasztását ajánlja a dietetikus.
Kapcsolódó cikkeink
Tartósítás biztonságosan: Nébih-tippek a vegán kamrához
A vegán konyhának is nélkülözhetetlen elemei, de az őszi-téli hónapokban…
Tovább olvasom >A Tesco élelmiszermentő hősei 73%-kal csökkentették a vállalat élelmiszer-hulladékát
A Tesco nemrég publikált, kilencedik élelmiszerhulladék-jelentésében a vállalat a működésében…
Tovább olvasom >Kiemelt hatósági vizsgálatok a szüret idején
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén ismét kiemelt ellenőrzés-sorozatot végez…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új versenyző a fogyókúrás gyógyszerek piacán: ígéretes eredmények az ecnoglutiddal
Az utóbbi években világszerte hatalmas népszerűségre tettek szert az olyan…
Tovább olvasom >Mentesen is teljesen
Június 17–18-án, rekord magyar részvétel mellett került sor Bécsben a…
Tovább olvasom >Márkanagykövet
Ha valaki meghallgatja a makroökonómiai elemzőket a következő 5 éves…
Tovább olvasom >