Nem fogjuk észrevenni, ha a kedvenc chipsünk vagy majonézünk repceolajjal készül
A gyártók számára nagyon fontos, hogy a napraforgóolaj helyettesítésével is ugyanolyan legyen az élelmiszerek élvezeti értéke, mint amit eddig megszoktunk.
A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt számos alapanyag beszerzése vált nehézkessé. Az élelmiszeripari alapanyagok közül leginkább a napraforgómaggal és az abból nyert napraforgóolajjal lehet probléma. Ezek enyhítésére speciális szabályok léptek életbe, melyek a gyártókat segítik abban, hogy a nehezen beszerezhető, vagy hiánycikké váló alapanyagokat más összetevőkkel helyettesíthessék. A változtatást Bognár Lajos országos főállatorvos jelentette be nemrégiben, a részletek pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján érhetők el.
Fogyasztói oldalról közelítve arról már írtunk, hogy a repceolaj egészséges, fogyasztását ajánlja a dietetikus.
Kapcsolódó cikkeink
Házisertésben igazolták az ASP-t Horvátországban
Horvátországban, a magyar határ közelében található Jagodnjak és Bolman településeken…
Tovább olvasom >A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >La Cocoș: „Többet kevesebbért” – raktáráruház csak márkáknak!
Sebastian Rennack kiskereskedelmi szakértő alábbi képes összeállításában Románia leggyorsabban növekvő…
Tovább olvasom >