Nem adja fel az OKSZ, az új kormánytól is egyedi elbírálást kér

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 30. 11:38

Egyedi méltányosság alapján kapják meg a pénztárgépek cseréjéhez járó 50 ezer forintos állami támogatást azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak határidőre a megrendelt géphez – szorgalmazza Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI kérdésére. A károsultakat összefogó ÉRVEK egyesület szerint a kormány nem vette figyelembe a gyártási kapacitást. A Nemzetgazdasági Minisztérium többször is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

penztargep-jo

Továbbra is egyedi elbírálást szorgalmaz az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Vámos György szerint 20-30 ezer között lehet azoknak a pénztárgépcserére kötelezetteknek a száma, akik betartottak minden szabályt és megtettek minden elvárhatót a gép átvételéért, mégsem kapták meg az előírt határidőig.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-ig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacsere költségeit csökkenteni lehessen az 50 ezer forintos állami támogatással. Ezt a határidőt február 28-ig meghosszabbította a kormány azoknak, akik betartották a határidőket. Április 30-ig kaptak haladékot a visszavont engedélyű pénztárgépeket rendelők, és az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfelei. A Nemzetgazdasági Minisztérium több nyilatkozatában is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/904-nem-adja-fel-az-oksz-az-uj-kormanytol-is-egyedi-elbiralast-ker

Kapcsolódó cikkeink