Néhány perec, és ideér a trend
A tavasz végén az USA-ban tartott Nemzeti Perec Nap után az ottani szakmai és fogyasztólapok, gasztronómiai blogok egyre-másra a német bevándorlók által a 19. században hozott „süteménnyel” kezdtek foglalkozni. A kreatívabb vendéglátósok gyorsan kapcsoltak, és a perecet „cifrázni” kezdték. Ahogy a Culinary Institute of America egyik vezetője egy sajtóügynökségnek nyilatkozott: a perec (az angol átvette a német Pretzel szót) közelít ahhoz a trendfázishoz, amikor egy termékkel szinte mindenhol találkozik a vásárló.
Ha Paul Bocuse azt mondta, hogy ma már minden újdonság Amerikából jön, akkor talán nekünk sem árt körültekinteni, mi lesz a perecből New Yorkban.
A brooklyni Prime Meats étteremben csokoládéval vonják be, a város egyik legjobb pékség-cukrászdájának tartott Almondine-ben pedig vajjal és svájci Gruyére sajttal töltik a perecet. Ugyancsak Brooklynban, a Cafe Pedlarban minibriós-formára tekerik, és sonkát, szeletelt sajtot tesznek bele. Az Ardesia borbárban a tésztát virsli köré tekerik és forgatva sütik, a különleges „hot dog” mellé dijoni mustáros cheddar szószt ad a séf.
A perecmorzsát felhasználják almatortában, de még panírozó anyagnak is sült tintahalhoz vagy hagymakarikához. Tésztájából sütnek baguettet és szendvicskenyeret. A perec felhasználásához az azt gyermekkoruk óta jól ismerő magyar szakácsoknak is lehetnének kreatív hozzászólásaik…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >