Negyedikként tért haza a SNICKERS Team a Budapest–Bamako 2010-es futamáról

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 10. 00:00

Éles küzdelemben, negyedikként tért haza a SNICKERS Team a 2010-es Budapest-Bamako futamról. A csapat tagjai Lukács Tóth Kálmán és Lehotzky Norbert mindvégig a fair play szabályait betartva küzdöttek.

Bár a verseny útvonalát az utolsó pillanatban megváltoztatták, a jótékonysági kamion az eredeti útvonalon sikeresen eljuttatta az afrikai gyermekeknek a Mars Magyarország által felajánlott adományokat, melyeket Mauritániában és Maliban osztottak szét.
A csapat tagjai az első, európai szakaszon már alig várták, hogy sivatagos területre érjenek, hiszen igazán ott tudták megmutatni autójukkal, hogy mire is képesek. A futam során végig az élmezőnyben jártak, és bár küzdöttek technikai problémákkal, illetve Lukács Tóth Kálmánnak égési sérülése is keletkezett – egyik nap a motorból felcsapó gőz megégette Kálmán jobb kézfejét – a versenyzők mindent kibírtak és rendületlenül mentek tovább, így méltán képviselték a Snickers márkához kapcsolódó „Megállni tilos!” életérzést.
A 78 verseny kategóriában induló csapatból mindössze 42-en tudták befejezni a több ezer km-es versenyt súlyos sérülések, illetve megjavíthatatlan technikai problémák miatt.
A Snickers Team a Mars Magyarország jóvoltából az alábbi adományokat juttatta el az afrikai gyermekeknek: 2000 db toll, 500 db színes ceruza szett, 200 db füzet és 20 db focilabda.
Kapcsolódó cikkeink