Négy fiatal került be a Szentkirályi Tehetségprogramba

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 11. 22. 11:24

Négy utánpótlás korú sportoló részesülhet sportkarrierje építéséhez egyenként egymillió forint támogatásban a Szentkirályi Tehetségprogram jóvoltából.

asvanyviz

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a cég célja a tehetségprogramjával az volt, hogy olyan fiatalokat támogassanak, akik valamit már letettek az asztalra, s később esetleg tovább növelhetik a magyar olimpiai aranyérmek számát.

“Tudjuk, hogy az eredmények eléréséhez a tehetség önmagában nem elég, hiszen a felkészüléshez szükséges technikai eszközök beszerzése gyakran megerőltető anyagi terhet róhatnak a sportolókra és családjukra. Bízunk abban, hogy támogatásunkkal nemcsak enyhíteni tudunk ezeken a terheken, hanem a fiatal tehetségek olyan eszközökhöz jutnak, amelyek valódi segítséget jelentenek nekik” – fogalmazott Balogh Levente.
Amint elhangzott, a fiatalokat egy héttagú kuratórium választotta ki, amelyben négy olimpiai bajnok, Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó is helyet kapott. A sporteszközökre, edzőtáborozásra, vagy akár versenynevezési díjakra is fordítható támogatást idén Gazsó Alida Dóra ifjúsági világbajnok kajakos, Mészáros Krisztofer ifjúsági magyar bajnok és válogatott tornász, Pusztai Liza kadett vb-bronzérmes vívó és Vadovics Viktor ifi válogatott világbajnok vízilabdázó érdemelte ki.

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója kifejtette: a MOB szívesen működik együtt olyan cégekkel, amelyek nemcsak anyagi támogatást nyújtanak, hanem egy program kidolgozásában is aktívan részt vesznek. Kiemelte: mivel a kiválasztott sportolók képe ősztől felkerül a fél és másfél literes palackokra, ezért a Szentkirályi jóvoltából hamarosan egy ország ismerheti meg a négy fiatal tehetséget.

Van der Wildt Nikolett marketingvezető tájékoztatása szerint a program ezzel még nem ért véget. Szerdán kezdetét veszi a közönségszavazás, amelynek során a ww.szentkiralyitehetsegek.hu honlapon keresztül december 12-éig bárki szavazatával támogathatja a négy kiválasztott sporttehetség egyikét. A cég a beérkezett szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét.

Az ásványvízgyártó cég által májusban elindított programba 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók és vízilabdázók jelentkezhettek. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink